CardiOlival

AURAXOL® CardiOlival®

GLOG ● ČEŠNJAK ● MASLINA

DOZA OD 2 KAPSULE SADRŽI:

  • Uljni macerat ploda bijelog gloga (Crataegus monogyna) 400 mg
  • Ulje ploda masline (Olea europaea) 400 mg, standardizirano na 70% oleinske kiseline (od toga oleinska kiselina 282 mg)
  • Uljni macerat češnjaka (Allium sativum) 200 mg, standardiziran na najmanje 0,12% alicina (od toga alicin 0,24 mg)

Češnjak i glog doprinose normalnoj funkciji srca.

Ulje ploda masline bogato je jednostruko nezasićenim masnim kiselinama.


KAKO SE UZIMA CARDIOLIVAL?

Uzimati 1 do 2 kapsule na dan. Može se uzimati uz obrok ili odvojeno od obroka. Želučanootporna kapsula razgrađuje se u tankom crijevu pa nema refluksa s okusom češnjaka.

NAPOMENE I UPOZORENJA:

Ne preporučuje se uzimanje duže od 4 mjeseca u kontinuitetu, bez prethodnog savjeta s liječnikom. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja ovih kapsula posavjetovati s liječnikom, jer s lijekovima za snižavanje krvnog tlaka mogu imati različite interakcije i pojačavati djelovanje lijekova. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

ZAŠTO UZIMATI CARDIOLIVAL?

CardiOlival i blago povišena razina lipida u krvi

Kod prve dijagnoze povišenih razina lipida u krvi (kolesterola i triglicerida), prvi korak su dijetetske mjere koje će preporučiti liječnik. Nakon 3 mjeseca pridržavanja mjera slijedi provjera krvnih parametara i, ako se razine lipida nisu snizile, terapija lijekovima. CardiOlival sadrži jednostruko nezasićene masne kiseline i aktivne sastojke češnjaka koji imaju potvrđen učinak na snižavanje razine ukupnog kolesterola i LDL (tzv. „lošeg“) kolesterola u krvi.

CardiOlival i blago povišen krvni tlak

Povišen krvni tlak u početku nema simptoma, a ako stanje traje predugo dolazi do oštećenja organa. Posljedice mogu biti ozbiljne bolesti poput moždanog ili srčanog udara te zatajenja srca ili bubrega. Kod osoba s povišenim krvnim tlakom važnu ulogu imaju dijetetske mjere. CardiOlival kapsule sadrže sastojke iz ploda gloga, alicin iz češnjaka i maslinovo ulje bogato oleinskom kiselinom. Svi ovi sastojci dokazano djeluju na funkciju srca, očuvanje zdravlja krvnih žila i snižavanje blago povišenog krvnog tlaka, osobito kod mlađih osoba koje adekvatnom dijetom mogu regulirati povišen krvni tlak.

CardiOlival i održavanje normalne funkcije srca

Sinergija polifenola, flavonoida i oleinske kiseline iz maslinovog ulja, alicina iz češnjaka i flavonoida iz bijelog gloga imaju pozitivne učinke na funkciju srca i krvožilnog sustava. Ovi sastojci djeluju kao snažni antioksidansi, a upravo je oksidacijski stres jedan od uzročnika bolesti srca i krvnih žila.

PAKIRANJE:

30 i 60 mekih kapsula u bočici

INFORMACIJE I ČINJENICE O PRIRODNIM TVARIMA

bijeli glog

BIJELI GLOG (lat. Crataegus monogyna) je trnovito drvo ili grm iz porodice ruža, a može narasti do 8 metara visine. Raste samoniklo uz rubove šuma i polja, u ravnici i na obroncima planina. U fitoterapiji se koristi cvijet, list i plod bijelog gloga. Aktivni sastojci gloga su flavonoidi (hiperozid, rutin i kvercetin), tanini i saponini. Plod bijelog gloga tradicionalno se koristi za snižavanje povišenog krvnog tlaka, zaštitu srčanog mišića i prevenciju bolesti srca i krvožilnog sustava. Prema rezultatima znanstvenih studija, glog u kombinaciji s drugim biljnim vrstama može umanjiti simptome anksioznosti i poboljšati raspoloženje. Uzimanje pripravaka od bijelog gloga ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

češnjak

ČEŠNJAK (lat. Allium sativum) je biljka srodna luku, poriluku i vlascu, a koristi se u kulinarstvu i medicini. Glavice češnjaka sastoje se od nekoliko češnjeva, svaki češanj ima čvrstu vanjsku ljusku, a svi češnjevi obavijeni su zajedničkim ovojnim listom čineći glavicu češnjaka. Aktivni sastojci češnjaka su alicin, citral, geraniol, enzimi i aminokiseline. Češnjevi su bogati hlapljivim uljem koje se koristi u fitoterapiji i nutriterapiji. Češnjak se tradicionalno koristi kod astme, za snižavanje povišenog krvnog tlaka, reguliranje razine kolesterola u krvi, jačanje imuniteta, poboljšanje apetita te kao dodatak terapiji kod urinarnih infekcija i infekcija dišnog sustava. Primjena češnjaka u hrani i dodacima prehrani nije ograničena, ali se veća količina ne preporučuje trudnicama, zbog mogućeg utjecaja na kontrakcije maternice, niti dojiljama.

anis

MASLINA (lat. Olea europaea) je zimzeleni grm ili razgranato stablo s nepravilnim i kvrgavim deblom, koje raste do 10 metara visine. Plod masline je mesnata ovalna koštunica, u početku zelena, a dozrijevanjem postaje modra, smeđa ili crna. Za razvoj masline neophodno je dovoljno topline i sunca, ne podnosi niske temperature, a može doživjeti starost i do 1000 godina. Ulje ploda masline čini stup mediteranske prehrane, dokazano korisne za zdravlje krvožilnog sustava. Bogato je oleinskom kiselinom (omega-9), linolnom kiselinom (omega-6) te malim količinama alfa-linolenske kiseline (omega-3). Zamjena zasićenih masti u prehrani nezasićenim masnim kiselinama doprinosi regulaciji lipida u krvi, a ulje ploda masline bogato je nezasićenim masnim kiselinama.