HelPyRed

AURAXOL® HelPyRed®

PYLOPASS® ● KALCIJ ● CINK ● VITAMIN E

DOZA OD 2 KAPSULE SADRŽI:

  • Pylopass (Lactobacillus reuteri DSM 17648) 200 mg
  • Kalcijev hidrogenfosfat u količini koja odgovara 120 mg kalcija (15% PU*)
  • Cinkov bisglicinat u količini koja odgovara 10 mg cinka (100% PU*)
  • Vitamin E 12 mg (100% PU*)

(*PU: preporučeni dnevni unos za odrasle)

Cink doprinosi normalnom kiselinsko-baznom metabolizmu i normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Kalcij doprinosi normalnoj funkciji probavnih enzima.

Pylopass je specifičan soj laktobacila aktivan u želucu.

Vitamin E doprinosi zaštiti stanica od oksidacijskog stresa.


KAKO SE UZIMA HELPYRED?

Uzimati 2 kapsule na dan, najbolje odjednom, u jutarnjim satima.Može se uzimati uz obrok ili odvojeno od obroka. Meka uljna kapsula razgrađuje se u želucu.
Pripravak se može uzimati zajedno s terapijom antimikrobnim lijekovima koje propisuje liječnik.
Nekoliko je preporučenih načina primjene, koji ovise o odluci liječnika;

  • HelPyRed se može uzimati 7 dana, koliko traje standardno liječenje za eradikaciju bakterije H. pylori
  • HelPyRed se može uzimati 15 dana, zajedno uz terapiju antimikrobnim lijekovima i još nekoliko dana nakon završene terapije propisanim lijekovima
  • HelPyRed se može uzimati na način da se započne oko 2 tjedna prije uzimanja propisanih antimikrobnih lijekova, a zatim se uzimanje nastavi uz terapiju, ukupno u trajanju od mjesec dana

NAPOMENE I UPOZORENJA:

Iako se radi o soju mliječne bakterije Lactobacillus, sastojak Pylopass® ne djeluje kao probiotik i nema utjecaja na mikrobiotu crijeva. Njegovo selektivno i specifično djelovanje odvija se u želucu. Zahvaljujući mekoj uljnoj kapsuli, koja se razgrađuje već u želucu, sastojak Pylopass je maksimalno učinkovit.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

ZAŠTO UZIMATI HELYPRED KAPSULE?

HelPyRed kao dodatak dijetetskim mjerama kod ulkusne bolesti

Uzroci ulkusa mogu biti želučane bakterije i protuupalni nesteroidni lijekovi (npr. ibuprofen). Sastavni dio terapije čine dijetetske mjere, a HelPyRed je dodatak prehrani sa sastojcima koji povoljno djeluju na probavne funkcije, štite stanice sluznice želuca i duodenuma od oksidacijskog stresa, reduciraju količinu nepoželjnih želučanih bakterija i jačaju imunitet organizma.

HelPyRed kao potpora terapiji antimikrobnim lijekovima za eradikaciju bakterije H. pylori

Uzroci ulkusa mogu biti želučane bakterije i protuupalni nesteroidni lijekovi (npr. ibuprofen). Sastavni dio terapije čine dijetetske mjere, a HelPyRed je dodatak prehrani sa sastojcima koji povoljno djeluju na probavne funkcije, štite stanice sluznice želuca i duodenuma od oksidacijskog stresa, reduciraju količinu nepoželjnih želučanih bakterija i jačaju imunitet organizma.

HelPyRed kao dodatak prehrani kod gastritisa i dispepsije

Gastritis je upala sluznice želuca, a može biti posljedica bakterijske infekcije, dugotrajnog uzimanja nesteroidnih protuupalnih lijekova ili teške sustavne bolesti. Dispepsijom se smatra niz simptoma koji uključuju bol i nelagodu u gornjem dijelu probavnog sustava. Gastritis i dispepsija mogu biti prisutni i bez infekcije bakterijom H. pylori, kao i neko vrijeme nakon provedene eradikacijske terapije. Zahvaljujući sinergiji aktivnih sastojaka, HelPyRed smanjuje simptome gastritisa i dispepsije, a uzima se u okviru preporučene dijetoterapije.

PAKIRANJE:

KUTIJA 30 KAPSULA
Količina uz produljenu eradikacijsku shemu (10 - 14 dana), s primjenom 2 tjedna.

KUTIJA 60 KAPSULA
Količina za primjenu 2 tjedna prije početka primjene eradikacijske terapije antibioticima i još 2 tjedna uz propisanu terapijsku shemu.


INFORMACIJE I ČINJENICE O PRIRODNIM TVARIMA

LAKTOBACILI (lat. Lactobacillus sp.) pripadaju skupini štapićastih mliječnih bakterija. Danas je poznato oko 150 vrsta laktobacila. Najpoznatije su vrste koje se koriste u proizvodnji fermentiranih mliječnih proizvoda poput jogurta, acidofilnog mlijeka ili kefira. Laktobacili iz probavnog sustava proizvode tvari koje inhibiraju rast nepoželjnih bakterija u probavnom sustavu, a nazivaju se probiotici. Prema definiciji Svjetske zdravstvene organizacije, probiotici su živi mikroorganizmi koji imaju povoljne učinke na zdravlje domaćina. Probiotici pomažu u uspostavljanju ravnoteže između tzv. „dobrih“ i „loših“ bakterija u crijevima odnosno u balansiranju mikrobiote crijeva.pylopass

PYLOPASS
Nakon brojnih istraživanja i probira više od osam tisuća kultura različitih sojeva, znanstvenici njemačkog biotehnološkog laboratorija Organobalance iz Berlina otkrili su specifični soj laktobacila, označen kao Lactobacillus reuteri DSM 17648 i patentirali ga pod nazivom Pylopass. Ovaj specifični soj laktobacila ne djeluje na mikrobiotu crijeva, već je aktivan u želucu, otporan na želučanu kiselinu i učinkovit u smanjivanju količine štetnih želučanih bakterija.

pylopass

Na površini Pylopassa nalaze se strukture koje izgledaju kao hvataljke i povezuju se s bakterijama Helicobacter pylori u želucu. Na taj način se formiraju neaktivni kompleksi (od Pylopassa i bakterija H. pylori) slični kuglicama, koji se kroz probavni sustav izlučuju iz tijela. Pylopass djeluje selektivno samo na H. pylori i tako smanjuje bakterijsko opterećenje želuca. Može značajno pomoći kao dodatak terapiji antimikrobnim lijekovima koji djeluju putem krvi na površinu sluznice želuca, ali koji ne mogu doprijeti do bakterija koje slobodno flotiraju unutar volumena želuca.

KALCIJ je mineral važan za pravilan rad probavnog sustava jer doprinosi normalnoj funkciji probavnih enzima. Želučane tegobe često su povezane s pojačanim izlučivanjem želučane kiseline, a dugotrajno uzimanje lijekova koji potpuno blokiraju želučanu kiselinu mogu djelovati štetno. Kalcij u obliku lužnatog spoja hidrogenfosfata djeluje na neutralizaciju želučane kiseline, ali ne blokira njezino izlučivanje.

CINK je esencijalni mineral koji pozitivno utječe na funkcije imuniteta, a ima važnu ulogu u procesima zacjeljivanja kože i sluznica. Znanstvene studije potvrđuju ulogu cinka u zacjeljivanju sluznice želuca kod oštećenja nastalih zbog vrijeda (ulkusa) želuca. Cink se pokazao učinkovitim i kod zadaha, česte posljedice želučanih infekcija.