CuminaKaps

AURAXOL® CuminaKaps®

60 kapsula

ULJE CRNOG KIMA

DOZA OD 3 KAPSULE SADRŽI:

  • hladno prešano ulje od sjemenki crnog kima (Nigella sativa) 1500 mg,
    od toga linolna kiselina (LA) 855 mg i oleinska kiselina 360 mg

CuminaKaps je dodatak prehrani u obliku mekih uljnih kapsula, a sadrži čisto hladno prešano ulje od sjemenki crnog kima. Ulje crnog kima bogato je linolnom i oleinskom kiselinom te sastojcima koji se koriste u nutritivnoj terapiji za jačanje otpornosti organizma, što je osobito važno u hladno i vlažno vrijeme kada su česte infekcije dišnog sustava. Nezasićene masne kiseline iz ulja crnog kima imaju učinak na cjelokupno stanje organizma. Linolna kiselina (omega-6) iz ulja crnog kima je višestruko nezasićena masna kiselina, poznata po učinku na reguliranje razine kolesterola u krvi. Oleinska kiselina (omega-9) je jednostruko nezasićena masna kiselina i osnova općeprihvaćene mediteranske prehrane.


Odobrene zdravstvene i / ili prehrambene tvrdnje:

Ulje crnog kima bogato je nezasićenim masnim kiselinama, linolnom kiselinom i oleinskom kiselinom.

*BROJ RJEŠENJA MINISTARSTVA ZDRAVSTVA RH:
KLASA: 541-02/21-01/188, URBROJ: 534-03-3-2/11-21-2 od 13.05.2021.

*UREDBA KOMISIJE (EU) br. 432/2012 od 16. svibnja 2012. o utvrđivanju popisa dopuštenih zdravstvenih tvrdnji
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HR/TXT/PDF/?uri=CELEX:02012R0432-20210517&from=EN

UPUTE ZA UPOTREBU

Uzimati 2 do 3 kapsule na dan. Najbolje uzimati uz obrok i popiti s vodom.

NAPOMENE I UPOZORENJA:

Nezasićene masne kiseline linolnu i oleinsku kiselinu unosimo iz različitih izvora u svakodnevnoj prehrani. Ljudski organizam ih ne sintetizira, stoga se one moraju unositi hranom.

Zamjena zasićenih masti u prehrani nezasićenim masnim kiselinama doprinosi održavanju normalne razine kolesterola u krvi, a linolna i oleinska kiselina su nezasićene masti.

Koristan učinak na reguliranje razine kolesterola u krvi postiže se dnevnim unosom od 10 mg linolne kiseline, iz svih prehrambenih izvora.

Osobe koje su na terapiji lijekovima trebaju se prije uzimanja ovog proizvoda posavjetovati s liječnikom ili ljekarnikom, jer esencijalne masne kiseline mogu pojačavati učinak lijekova za snižavanje kolesterola u krvi.

Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.


NAPOMENE KOJE SE ODNOSE NA SVE DODATKE PREHRANI:

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.