CuminaKaps

AURAXOL® CuminaKaps®

60 kapsula

ULJE CRNOG KIMA

DOZA OD 3 KAPSULE SADRŽI:

  • hladno prešano ulje od sjemenki crnog kima (Nigella sativa) 1500 mg (standardizirano na nezasićene masne kiseline),
    a od toga linolna kiselina (LA) 855 mg i oleinska kiselina 360 mg

CuminaKaps je dodatak prehrani u obliku mekih uljnih kapsula. Sadrži čisto hladno prešano ulje od sjemenki crnog kima. Ulje crnog kima bogato je nezasićenim masnim kiselinama, osobito linolnom i oleinskom kiselinom. Ulje crnog kima sadrži i male količine (tragove) timokinona, nigelidina, alfa-hederina i tokoferola. Višestruko i jednostruko nezasićene masne kiseline iz ulja crnog kima imaju brojne povoljne učinke. Linolna kiselina iz ulja crnog kima je višestruko nezasićena masna kiselina iz skupine omega-6, poznata po učinku na kožu i opće stanje organizma. Oleinska kiselina (omega-9) je jednostruko nezasićena masna kiselina, koju inače u najvećim količinama nalazimo u maslinovom ulju, temelju vrlo prihvaćene i svima preporučljive mediteranske prehrane. Ulje crnog kima često se koristi za ublažavanje alergija, osobito u sezoni cvjetanja alergogenih biljaka. Esencijalne masne kiseline preporučuju se za poboljšanje stanja kože, a ulje crnog kima kod dermatoza u kojima su prisutni mikroorganizmi. Smatra se da crni kim ima povoljno djelovanje na kožu s aknama i seboroičnim promjenama.


Odobrene zdravstvene i / ili prehrambene tvrdnje:

Ulje crnog kima bogato je nezasićenim masnim kiselinama: višestruko nezasićenom linolnom kiselinom i jednostruko nezasićenom oleinskom kiselinom.

*BROJ OBAVIJESTI MINISTARSTVA ZDRAVSTVA RH:
KLASA: 541-02/21-01/188, URBROJ: 534-03-3-2/11-21-2 od 13.05.2021.

*UREDBA KOMISIJE (EU) br. 432/2012 od 16. svibnja 2012. o utvrđivanju popisa dopuštenih zdravstvenih tvrdnji
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HR/TXT/PDF/?uri=CELEX:02012R0432-20210517&from=EN

UPUTE ZA UPOTREBU

Uzimati 2 do 3 kapsule na dan. Najbolje uzimati uz obrok i popiti s vodom.

NAPOMENE I UPOZORENJA:

Nezasićene masne kiseline linolnu i oleinsku kiselinu unosimo iz različitih izvora u svakodnevnoj prehrani. Ljudski organizam ne sintetizira linolnu kiselinu, stoga se ona mora unositi hranom.

Linolna (omega-6) i oleinska (omega-9) kiselina su nezasićene masne kiseline koje imaju brojne korisne učinke. Koristan učinak na reguliranje razine kolesterola u krvi postiže se dnevnim unosom od 10 mg linolne kiseline, iz svih prehrambenih izvora. Osobe koje su na terapiji lijekovima za snižavanje razine kolesterola i triglicerida u krvi (hipolipemicima) trebaju se prije uzimanja ovog proizvoda posavjetovati sa svojim liječnikom, jer linolna kiselina može pojačati učinak lijekova.

Crni kim se ne preporučuje trudnicama i dojiljama.


NAPOMENE KOJE SE ODNOSE NA SVE DODATKE PREHRANI:

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.