CannaKaps

AURAXOL® CannaKaps

ULJE SJEMENKI KANABISA

DOZA OD 1 KAPSULE SADRŽI:

  • Hladno prešano ulje sjemenki konoplje (Cannabis sativa var. Finola) iz organskog uzgoja 1000 mg, standardizirano na 56% linolne kiseline, 19% alfa-linolenske i 9% oleinske kiseline (od toga linolna kiselina 558,3 mg, alfa-linolenska kiselina 190 mg, oleinska kiselina 90 mg i gama-linolenska kiselina 47 mg); ukupni kanabinoidi u tragovima unutar dopuštenih granica, sadržaj THC-a manje od 0,2% u suhoj tvari

Alfa-linolenska kiselina i linolna kiselina doprinose održavanju normalne razine kolesterola u krvi.


KAKO SE UZIMA CANNAKAPS?

Uzimati 1 kapsulu na dan. Najbolje uzimati uz obrok i popiti s vodom. Prema individualnim potrebama za većim dozama esencijalnih masnih kiselina, količina se može povećati do 3 kapsule na dan.

NAPOMENE I UPOZORENJA:

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

ZAŠTO UZIMATI CANNAKAPS?

CannaKaps i protuupalno djelovanje

Esencijalne masne kiseline iz ulja konoplje imaju optimalan omjer omega-3 i omega-6 koje potiču organizam na proizvodnju protuupalnih tvari, smanjuju aktivnost medijatora upale te djeluju kao snažni antioksidansi.

CannaKaps i jačanje imuniteta organizma

Prehrana bogata esencijalnim masnim kiselinama osnažuje prirodne obrambene sposobnosti organizma, a ulje konoplje sadrži omega-3, -6 i -9 u optimalnom omjeru.

CannaKaps i reguliranje razine kolesterola u krvi

Alfa-linolenska kiselina i linolna kiselina doprinose održavanju normalne razine kolesterola u krvi, djelujući na snižavanje ukupnog kolesterola i LDL (tzv. „lošeg“) kolesterola.

CannaKaps i poboljšanje stanja kože

Esencijalne masne kiseline i sastojci ulja konoplje imaju povoljan učinak na kožu kod dermatoza poput atopijskog dermatitisa, ekcema i psorijaze. Njihov protuupalni učinak može ublažiti simptome psorijatičnog artritisa.

PAKIRANJE:

30 mekih kapsula u bočici


INFORMACIJE I ČINJENICE O PRIRODNIM TVARIMA

konoplja

KONOPLJA ili KANABIS (lat. Cannabis sativa) je grmolika biljka uspravne stabljike, sa sedam nasuprotnih prstasto razdvojenih listova na jednoj stapki. Cvjetovi konoplje su u pravilu dvospolni, muški cvjetovi u obliku metlica, a ženski grozdasti u obliku kaleža s dva tučka. Konoplja se koristi stoljećima kao vrijedna namirnica. Sjemenke imaju idealan omjer bjelančevina, masti i ugljikohidrata, sadrže 9 esencijalnih aminokiselina, vlakna, kalcij, fosfor, željezo, vitamin A i vitamine B skupine. Zbog velikih sjemenki bogatih uljem, kultivar Finola prvi puta je uzgojen u Finskoj, a koristi se upravo za proizvodnju ulja bogatog brojnim vrijednim sastojcima.

ulje od sjemenki konoplje

ULJE OD SJEMENKI KONOPLJE dobiva se hladnim tiještenjem sjemenki. Ono sadrži alfa-linolensku kiselinu (omega-3), preko 50% linolne kiseline (omega-6), oleinsku kiselinu (omega-9) i gama-linolensku kiselinu. Iako sadrži oko 30 kanabinoida, količina im je vrlo mala. Ulje sadrži i betasitosterol, kampesterol, fitol i gama-tokoferol.

KANABINOIDI (CBD) su prirodni aktivni sastojci konoplje. Iz industrijske konoplje do sada je izolirano više od 80 različitih kanabinoida koji izravno utječu na endokanabinoidni sustav kod čovjeka. Ulje konoplje sadrži 30-tak kanabinoida, u vrlo malim količinama i unutar granica koje su dopuštene za dodatke prehrani u zemljama Europske unije. Većina kanabinoida, čak i u malim količinama, ima protuupalno djelovanje i ublažava neuropatsku bol, ali nemaju psihoaktivno djelovanje. Među kanabinoidima sa psihotropnim učinkom posebno se izdvaja tetrahidrokanabinol (THC), čija se količina strogo kontrolira i njegovi tragovi u dodacima prehrani ne smiju prelaziti 0,2% u suhoj tvari (FDA u Americi dopušta do 0,3% THC-a u hrani i dodacima prehrani).

LINOLNA KISELINA je višestruko nezasićena omega-6 esencijalna masna kiselina koju organizam ne sintetizira pa se mora unositi hranom. Važna je sastavnica dijetetskih mjera za reguliranje razine kolesterola u krvi.

OLEINSKA KISELINA je jednostruko nezasićena omega-9 masna kiselina, neophodna za uravnoteženu prehranu.