LinaKaps EVITA

AURAXOL® LinaKaps® EVITA

60 kapsula

ULJE SJEMENKI LANA ● VITAMIN E

DOZA OD 3 KAPSULE SADRŽI:

  • ulje od sjemenki običnog lana (Linum usitatissimum) 1500 mg (standardizirano na alfa-linolensku kiselinu),
    a od toga alfa-linolenska kiselina (ALA) 750 mg
  • vitamin E 20,10 mg (168% PU)

(PU označava preporučeni dnevni unos za odrasle)


LinaKaps EVITA je dodatak prehrani u obliku mekih uljnih kapsula, proizvedenih od ulja sjemenki običnog lana, uz dodatak prirodnog vitamina E. Ulje lana obogaćuje prehranu alfa-linolenskom kiselinom, omega-3 masnom kiselinom iz biljnoga izvora. Kombinacija alfa-linolenske kiseline iz ulja lana i vitamina E uspješno se koristi u dijetoterapiji, kao dodatak prehrambenim mjerama kod pojedinih stanja organizma. Vitamin E doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa, a kliničkim studijama potvrđen je njegov učinak na održavanje funkcije kožne barijere. Vitamin E često se preporučuje za poboljšanje stanja kože kod dermatoza kao što su akne, rozacea ili dermatitis. Omega-3 masne kiseline i vitamin E preporučuju se uz tretman suhe, osjetljive te pojačano reaktivne kože, kao dodatak dijetetskim mjerama. Kliničke studije potvrdile su da dodavanje esencijalnih masnih kiselina u prehrani osnažuje zaštitnu funkciju barijere kože i čini ju manje propusnom.


Odobrene zdravstvene i / ili prehrambene tvrdnje:

Vitamin E doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Ulje od sjemenki lana bogato je omega-3 nezasićenim masnim kiselinama.

*BROJ OBAVIJESTI MINISTARSTVA ZDRAVSTVA RH:
KLASA: 541-02/23-01/16, URBROJ: 534-03-3-2/12-23-2 od 24.01.2023.

*UREDBA KOMISIJE (EU) br. 432/2012 od 16. svibnja 2012. o utvrđivanju popisa dopuštenih zdravstvenih tvrdnji
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HR/TXT/PDF/?uri=CELEX:02012R0432-20210517&from=EN

UPUTE ZA UPOTREBU

Uzimati 2 do 3 kapsule na dan. Najbolje uzimati uz obrok i popiti s vodom.

NAPOMENE I UPOZORENJA:

Smatra se da bi dnevna doza vitamina E koji se unosi hranom i dodacima prehrani trebala iznosi najmanje 12 mg. Najveća dnevna doza vitamina E koja se smije nalaziti u dodacima prehrani ograničena je na 200 mg.

Osobe koje su na terapiji lijekovima za snižavanje razine kolesterola i triglicerida u krvi (hipolipemicima) trebaju se prije uzimanja ovog proizvoda posavjetovati sa svojim liječnikom, jer alfa-linolenska kiselina može pojačati učinak lijekova.


NAPOMENE KOJE SE ODNOSE NA SVE DODATKE PREHRANI:

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.