LinaKaps

AURAXOL® LinaKaps®

30 kapsula

ULJE SJEMENKI LANA ● VITAMIN E

DOZA OD 1 KAPSULE SADRŽI:

  • ulje od sjemenki običnog lana (Linum usitatissimum) 1000 mg (standardizirano na alfa-linolensku kiselinu),
    a od toga alfa-linolenska kiselina (ALA) 500 mg
  • vitamin E 6,7 mg (56% PU)
  • (PU označava preporučeni dnevni unos za odrasle)


LinaKaps je funkcionalni dodatak prehrani u obliku mekih uljnih kapsula. Proizveden je od čistog ulja dobivenog prešanjem sjemenki običnog lana. Ulje lana sadrži alfa-linolensku kiselinu (ALA), omega-3 masnu kiselinu iz biljnoga izvora. Ljudski organizam ju ne sintetizira, već se mora unositi hranom. Omega-3 masne kiseline imaju važnu ulogu u očuvanju zdravlja srca i krvožilnog sustava. Alfa-linolenska kiselina uspješno se koristi u nutritivnoj terapiji kao sastavni dio prehrambenih mjera za reguliranje razine kolesterola u krvi. Znanstvene studije su potvrdile brojne pozitivne učinke alfa-linolenske kiseline, višestruko nezasićene omega-3 masne kiseline. U kombinaciji ALA s vitaminom E, koji štiti stanice krvnih žila od oksidativnog stresa, ovaj proizvod se može preporučiti kao svakodnevni dodatak prehrani za očuvanje zdravlja krvožilnog sustava. Zbog činjenice da prosječna ljudska prehrana sadrži veće količine zasićenih masti, LinaKaps se može preporučiti uvijek kada je potrebno obogatiti prehranu omega-3 esencijalnim masnim kiselinama.


Odobrene zdravstvene i / ili prehrambene tvrdnje:

Alfa-linolenska kiselina doprinosi održavanju normalne razine kolesterola u krvi.

Vitamin E doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Ulje od sjemenki lana bogato je omega-3 nezasićenim masnim kiselinama.

*BROJ OBAVIJESTI MINISTARSTVA ZDRAVSTVA RH:
KLASA: 541-02/21-01/189, URBROJ: 534-03-3-2/11-21-2 od 13.05.2021.

*UREDBA KOMISIJE (EU) br. 432/2012 od 16. svibnja 2012. o utvrđivanju popisa dopuštenih zdravstvenih tvrdnji
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HR/TXT/PDF/?uri=CELEX:02012R0432-20210517&from=EN

UPUTE ZA UPOTREBU

Uzimati 1 kapsulu na dan. Najbolje uzimati uz obrok i popiti s vodom.

Prema individualnim potrebama količina se može povećati do 4 kapsule na dan.

NAPOMENE I UPOZORENJA:

Koristan učinak na održavanje normalne razine kolesterola u krvi postiže se dnevnim unosom od 2 g alfa-linolenske kiseline (ALA) iz svih prehrambenih izvora. Osobe na terapiji lijekovima za snižavanje razine kolesterola i triglicerida u krvi (hipolipemicima) trebaju se prije uzimanja ovog proizvoda posavjetovati sa svojim liječnikom, jer alfa-linolenska kiselina može pojačati učinak lijekova.

Alfa-linolenska kiselina je omega-3 masna kiselina dobivena iz biljnog izvora (iz ulja od sjemenki lana). Zahvaljujući bogatstvu omega-3 masnih kiselina, idealna je zamjena za riblje ulje osobama koje imaju alergiju na proteine iz ribe, rakova i morskih ljuskara ili ne podnose miris i okus ribljeg ulja.


NAPOMENE KOJE SE ODNOSE NA SVE DODATKE PREHRANI:

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.